Sfaturi pentru un site perfect
Vrei un site perfect?
In zilele noastre prezenta online a afacerii tale este vitala, aproape orice tip de afacere are nevoie sa isi faca un site. Nu exista tip de busines care sa nu se preteze la a avea un website online.
Studiile au artat ca 97% din cei interesati sa gaseasca un serviciu sau sa cumpere un produs au cautat intai online. Sa iti faci un site nu mai este acum un lux, existand oferte variate de preturi functie de ce ai nevoie.
Insa, inainte de a alege una din firmele care se ocupa cu realizarea de site uri e bine sa tii cont de unele lucruri importante care te vor ajuta ca site ul pe care il faci sa fie unul care sa aduca profit.
1. Este obligatoriu sa ai un site pregatit pentru device-urile tale mobile
Anul trecut au fost raportate ca 62% din cautarile efectuate online au fost facute de pe dispozitive mobile. Iar din acestea 90% au fost facute de pe telefoanele mobile. De aceea este foarte important ca site ul tau sa fie pregatit pentru aceste dispozitive, deci sa fie un site responsive.
Tot studiile facute anul trecut arata ca 40% din cei care au cautat online, au iesit de pe site urile care nu erau pregatite pentru dispozitivele mobile.
„Daca vrei ca site ul tau sa fie unul de succes, fie de este un magazin online fie ca este un site de prezentare este important ca acesta sa fie unul responsive” – Justin Smith CEO Outerbox
2. Fa-ti site ul usor de gasit
Este recomandat sa ai un domeniu sugestiv pentru afacerea ta sau care sa contina numele firmei tale. Poti chiar sa iti faci mai multe domenii adiacente care sa trimita catre domeniul tau principal, astfel ca sansele potentialilor clienti de a ajunge la tine pe site sa fie cat mai mari.
La fel este important ca toate aceste domenii sa fie bine optimizatre din puinct de vedere SEO Offpage si sa fie cat mai bine pozitionate in motorul de cautare.
3. Pune informatiile de contact in partea de sus a paginii
Daca afacerea ta depinde de faptul ca potentiali clienti trebuie sa te contacteze pe tine sau echipa ta de vanzari, atunci este important ca informatiile de contact sa fie pozitionate in partea de sus a site ului si sa fie cat mai vizibile pentru vizitatorii tai.
La fel daca folosesti o pagina de Facebook, si este indicat sa faci asta, informatiile legate de aceasta trebuie si ele sa fie plasate cat mai sus in site ul tau.
4. Site ul trebuie sa fie usor de navigat prin el.
Dan Veltri co-fondator al Weebly ne sfatuieste ca sa limitam navigarea pana la punctul de interes sa nu fie mai mare de cinci clickuri, adica pana la produsul sau serviciul pe care il oferi un utilizator sa nu fie nevoit sa dea mai mult de 5 clickuri.
Este la fel de important ca oriunde s ar afla vizitatorii in site ul tau sa poata sa se intoarca pe prima pagina destul de rapid. De aceea se recomanda folosirea asa numitor bread crumb sau in traducere link urile de forma Home>Categorie>articol
5. Tine cont de rabdarea vizitatorilor
88% din persoanele chestionate intr un sondaj au spus ca au asociat o parere negativa brandurilor al caror site s-a incarcat intr-o perioada mai mare de timp. Preferandu-le pe cele ale caror pagini s au incarcat in cateva secunde.
28% dintre subiecti au spsus ca au accesat cocncurenta in defavoarea celor care au avut pagini care se incarcau lent.
De aceea este foarte important ca site ul tau sa fie unul rapid, pentru asta este important ca imaginile si filmele urcate sa fie optimizate, platforma de baza a site ului la randul ei sa fie una cu toate update-urile la zi.
Si la fel de important locul in care este gazduit sa fie unul de calitate